Wie zijn wij?

Team erfgoed zuidwest

Lieze Neyts

Lieze is coördinator erfgoed. Zij buigt zich over het beleid van erfgoed zuidwest, neemt de coördinatie van de erfgoedcel voor haar rekening en is het aanspreekpunt wanneer het over digitalisatie, immaterieel erfgoed en subsidies gaat.

lieze@zuidwest.be

Triene Vandenbussche

Triene is erfgoedconsulent en helpt je graag verder rond erfgoedzorg. Je kan bij haar terecht voor al je vragen over de inventarisatie, waardering en herbestemming van religieus erfgoed (ongeacht de religie). Triene is het aanspreekpunt voor de uitleendienst en begeleidt je graag bij vragen over jouw erfgoedcollectie. 

triene@zuidwest.be 

Mies Degroote

Mies is erfgoedconsulent en is het aanspreekpunt voor de communicatie van de erfgoedcel. Ze nodigt je graag uit voor erfgoedcafés en brainstorms. Je kan bij Mies terecht voor publiekswerking, erfgoededucatie en Erfgoeddag. 

mies@zuidwest.be

Jan Verlaet

Jan is projectmedewerker digitale collectieregistratie en is het aanspreekpunt voor het project Digit All Tegoare. Binnen dit project werken we aan de registratie van 6 archeologische collecties in West-Vlaanderen. Het project wordt getrokken door zeven partners: Zuidwest, Abdijmuseum Ten Duinen, CO7, erfgoeddepot Trezoor, gemeente Heuvelland, Vereniging voor Oudheidkundig Bodemonderzoek West-Vlaanderen en Yper Museum. 

jan@zuidwest.be 

Marieke Vandekerckhove

Marieke is tijdelijk aan de slag als projectmedewerker 50 jaar E17. In 2022 en 2023 zet ze mee de 50-jarige verjaardag van de snelweg in het licht met een participatief publieksproject. 

mariekevdk@zuidwest.be 

Marieke De Smet

Marieke is aan de slag als projectmedewerker 50 jaar E17. In 2023 zet ze de 50-jarige verjaardag van de snelweg in het licht met een participatief publieksproject. 

marieke@zuidwest.be 

Merel Theuninck

Merel is studente sociaal cultureel werk aan Vives Hogeschool en loopt in 2022 stage bij de erfgoedcel. 

 

Erfgoed zuidwest maakt deel uit van van het ruimere zuidwest-team met algemeen coördinator Marnix Theys (marnix@zuidwest.be), vrijetijdsnetwerker Jonathan Depoot (jonathan@zuidwest.be) en cultuurconsulent Sarah Snoek (sarah@zuidwest.be).